Aktiviteter

Rendalen Naturligvis

Tekst hentet i fra hjemmesidene til Rendalen Naturligvis:


«Reiselivsbedriftene i Rendalen Naturligvis tilbyr opplevelser forankret i Rendalens natur, historie og kultur. Her får du opplevelser som er mer enn det du bare ser, hører, smaker og gjør.


Gjennom jakt, fiske, bærplukking, hundekjøring, riding, padling eller andre friluftsaktiviteter kan du bli med oss og utforske vårt eventyrland. Her kan du treffe på, eller se sporene fra mange ville dyr, som elg, bjørn, ulv, jerv, rev eller rådyr. Over hodet kan en ørn plutselig komme seilende mens vi er ute på tur - et fascinerende og flott skue. Hos oss kan du oppsøke stillheten og utfordre dine egne grenser i overveldende natur. Over store deler av kommunen finnes merkede turløyper og oppkjørte skispor. Ønsker du å gå dine egne veier sammen med oss fra Rendalen Naturligvis er det også mange muligheter for det.


Hva med to stille netter, alene med fiskestanga, i ei enkel koie ved et fjellvatn? Et tredagers opplegg med mange aktiviteter og full bevertning?

Eller noe helt annet? Mulighetene er mange. Valget er ditt.»

Sølen

Rendalens høyeste topp står også på lista over norges høyeste fjelltopper, med sine 1755 m.o.h. En topptur hit vil gi minner for livet!


Hentet fra Wikipedia:


«Sølen (1754,8 moh), også kalt Søln, Rendalssølen og Rendalssøln, er et fjellmassiv i Rendalen kommune i Hedmark, sørvest for Sølensjøen.


Det mest spesielle med fjellet er et stort V-formet skar tvers gjennom fjellmassivet. Skardet kan ses tydelig på mange mils avstand og fra fly. Det høyeste punktet i skardet ligger på 1250 moh. mens toppen nord og sør for skardet ligger på henholdsvis 1755 m.o.h. og 1688 m.o.h. Skardet gir fjellet form som en sal, noe som også er opphav til fjellets navn. Sølen kommer av norrønt sǫðull, som betyr sal. Med fjellets høye sekundærfaktor er det en flott utsikt fra toppen.


Fjellet med et stort område rundt, inkludert en stor del av Sølensjøen, ble i 2011 vernet som «Sølen landskapsvernområde».

Naturvernområder

Rendalen kommune har alle de fire store rovdyrartene; bjørn, ulv, jerv og gaupe. Kommunen har et betydelige antall naturvernområder. I tillegg er det 5 vernede vassdrag og 2 kulturvernområder i kommunen.

«Ti på topp»

Rendalen kommune arrangerer hvert år
«Ti på topp»-turer. Det er varierte turer som passer for både store og små. Registrer de gjennomførte turene dine i appen DNT SjekkUT og vær med i trekningen av forskjellige premier :) Hold deg oppdatert og få mer informasjon om «Ti på topp» på hjemmesidene til Rendalen Idrettslag.

Opplevelser

 •  Leirskole
 •  Overnatting
 •  Lokal mat
 •  Jakt
 •  Hundekjøring
 •  Fiske
 •  Padling
 •  Vinter i Rendalen
 •  Hest
 •  Turfølge
 •  Gårds- og seterferie
 •  Sommerleir

Aktuelle linker

Rendalen Naturligvis sine egne hjemmesider hvor du kan lese mer om opplevelser for liten og stor, for få og mange.


Rendalen NaturligvisKunne du tenke deg å bestige Rendalens høyeste topp? UT.no viser deg veien til Sølen.


Topptur til Sølen
Gjennom hele vinteren finner du milevis med preparerte skiløpyer, kun et stavtak fra hyttetomtene. Rendalen løypelag holder deg oppdatert hele døgnet.


Rendalen løypelag
Rendalen idrettslag har egne grupper for hundekjøring, fotball, barneidrett, ski og tur - aktiviteter for alle, både store og små :)


Rendalen idrettslag